Ще одна „війна” дітей війни.

Минув рік з часу прийняття Верховною Радою доповнень до Закону “Про соціальний захист дітей війни”, згідно з яким ця категорія повинна отримувати відповідні пільги, які б прирівнювали їх до ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної. Та, як усі люди похилого віку, “діти війни” найбільше скаржаться на проїзд у транспорті. Саме з цією проблемою вони звернулись у редакцію новин одинадцятого каналу, що й стало темою наступного репортажу.

Чомуcь не пенсія, не охорона здоров’я, а саме транспортні пільги складають велику частину скарг від людей похилого віку. Може, тому, що ця сфера стала своєрідним зрізом загального відношення до незаможних і старих людей, що все менше й менше вписуються в сучасне уявлення про успішне життя.

Поки відповідні органи не розпорядились нашити на одяг зовнішні відмінності (адже і до такого може дійти), старі намагаються самі тримати удар.

Війна зі змінним успіхом то однієї, то іншої сторони, ймовірно, буде продовжуватись. Кількість “дітей війни” у Дніпропетровську зараз перевищує кількість ветеранів майже вдвічі: їх сто сорок тисяч, а ветеранів та інвалідів залишилось сімдесят п’ять тисяч. Категорії поступово заміщають одна іншу. “Діти війни” постаріли і більшість пільг “автоматом” одержують як пенсіонери. А все те, що могла їм дати держава протягом життя, дуже запізнилось. Що ж стосується посвідчень для цієї категорії, то, за словами співробітників управління соціального захисту, необхідності їхнього введення у держави немає

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com