Є НАД ЧИМ ПРАЦЮВАТИ ВИХОВАНЦЯМ СТАНЦІЇ ЮНИХ ТЕХНІКІВ

Уже майже двадцять років у Дніпропетровську працює міська станція юних техніків, створена на базі технічного відділу Палацу піонерів. Основна її спеціалізація – різні напрямки моделізму. Вихованці станції не раз ставали переможцями та призерами різних змагань і конкурсів, у тому числі й міжнародних. Діти власноруч виготовляють моделі швидкісних яхт, воєнних кораблів, космічних ракет та танків.

Дев’ятирічний Микола відвідує судномодельний кружок станції юних техніків не перший рік і вже має деякі досягнення. Каже, що заняття настільки захоплюючі, що готовий віддавати їм увесь вільний час. Починалось усе з дитячих пустощів – корабликів з пінопласту та дерева. Зараз же хлопчик займається конструюванням швидкісної яхти і з задоволенням ділиться своїми далекосяжними планами.

Картон, фанера та пінопласт – початкові матеріали, з яких стартує кар’єра юних конструкторів. Далі – завдання ускладнюється: досвідчені вчителі намагаються підібрати кожному вихованцю окреме доручення

Клас і справді складний. Іноді занадто. Наприклад, кожна з цих моделей танків налічує близько півтори тисячі деталей. Ручна робота, створена шестикласниками виключно за кресленнями.

Кожного року юні техніки проводять різноманітні змагання: влаштовують запливи радіояхт на Дніпрі чи на спеціальному аеродромі запускають у повітря ракети з двигунами. Перемагають моделі, зроблені найбільш точно, з урахуванням всіх законів фізики та техніки.

І все-таки найголовніше, вважають викладачі станції, що п’ятсот їхніх вихованців на все життя отримають навички, які не раз знадобляться у дорослому житті.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com