БОРИСТЕН СВЯТКУЄ ЮВІЛЕЙ

Шістнадцять років культурному виданню: у Дніпропетровську вийшов двохсотий номер літературно-мистецького, публіцистичного та науково-популярного щомісячника “Бористен”. Друзі й шанувальники зібрались сьогодні у літературному музеї, аби привітати тих, хто із тисяча дев’ятсот дев’яносто першого року несе щире патріотичне слово широкому колу читачів.

Урочиста церемонія із незвичайною назвою “Святкова імпреза” зібрала тих, кому не байдужий розвиток українського художнього слова, публіцистики й науки на Дніпропетровщині. Журнал “Бористен”, на думку багатьох його шанувальників, є осередком народного духу, справжнім джерелом української культури. Часопис має довгу й цікаву історію. Створений як літературно-мистецький вісник, “Бористен” зараз перетворився на впливове науково-популярне, публіцистичне видання із широкою тематикою. Серед авторів щомісячника – представники регіональної наукової та мистецької еліти, а також літератори й журналісти з-за кордону. Дніпропетровський журнал називають справжньою “трибуною світового українства”. Дійсно, на його сторінках єднаються думки української громади з різних країн і навіть частин світу. Шеф-редактор “Бористену” Фідель Сухоніс із захопленням говорить про особливу місію видання, яка полягає в тому, щоб “ліквідувати прогалину” браку духовності, відсутності морально-етичних норм, що, на жаль, залишається дуже актуальним для сьогодення.

Окрім часопису, редакція “Бористену” опікується книговидавничою справою. І редактори особливо дбайливо підходять до освітлення актуальної тематики. Так, минулого року світ побачила збірка “Не підлягає забуттю”, присвячена сімдесятип’ятиріччю Голодомору, серед авторів якої жителі обох Америк, Австралії та Західної Європи. Що ж до самої церемонії вшанування ювілейного – двохсотого – номера щомісячника, то відбулась вона у теплій і приємній атмосфері невимушеного спілкування авторів із читачами, приправленого щирими патріотичними атрибутами.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com