Журналісти і політологи проаналізували роботу мерів.

У Дніпропетровську презентували журналістсько-політологічний зріз із дотримання градоначальниками передвиборних обіцянок. Дослідження зайвий раз довело – міського голову на слові не впіймаєш. Перевірка обіцянок проводилась у Запоріжжі, Кривому Розі та Дніпропетровську. За результатами, саме очільник обласного центру Дніпропетровщини удостоївся “найщиріших похвал” дослідників.
Окрім того, що за обіцянки дніпропетровського градоначальника неможливо ухопитись, їх ще спробуй відшукати. Перед проведенням дослідження журналісти перетрусили купу преси передвиборного періоду. Знайдені заявки виявились надто розпливчастими. Чи обіцяне залучення інвестицій – заслуга мера, питання дискусійне. Будівництво стадіону – проект бізнесовий, прокладання метрополітену – на контролі області та держави. Не помітили модернізації систем водопостачання? Так справа ж у процесі і кредит від ЄБРР хто знає, скільки років тому отриманий. Єдиний пункт, навпроти якого дослідники впевнено поставили “мінус”, – обіцянка безкоштовного вивозу та утилізації побутових відходів. Нічого не візьмеш і з мерів сусідніх міст. Загальні фрази у програмі роботи криворізького Любоненка – без дат і будь-яких цифр щодо фінансування. У запорізького Карташова інша мерська хитрість – він обіцяє переважно ті проекти, що фінансуються з державної скарбниці.
З огляду на те, що за розмови відповідати нікому, чимало міст України сперечаються за першість у черзі на перевибори міського голови. За даними дослідників, у президентській адміністрації навіть лежить список щонайменше на шістнадцять міст. Дніпропетровськ у ньому ближче до сходинки номер шість. Тим не менше, політологи схильні прогнозувати лише ймовірність повторення київського прецеденту в інших регіонах. Сподіваються, переможе здоровий глузд. В іншому випадку – настане дестабілізація чи не останньої діючої системи в Україні – місцевого самоврядування.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com