Незабаром у Дніпропетровську очікують на велику інтервенцію цукру

Про таку новину журналісти дізнались на прес-конференції заступника міського голови Олександра Дорошенка. Це буде зроблено, щоб загасити штучний ажіотаж навколо солодкої теми. На сьогодні в Україні у наявності – мільйон дев’ятсот тонн цукру на цукрових заводах та близько двохсот тисяч тонн у дрібних виробників. Ніяких об’єктивних причин дефіциту цього важливого продукту не було й не буде, сказали представники міської влади.
А от суб”єктивні причини для щовесняного підвищення цін чи то на бензин, чи на хліб, чи на цукор, ймовірно, існують. Але вони в інших сферах, яких ми не торкаємось, говорять чиновники.
Та не забувайте, що до цієї ціни додаються відсотки для постачальників та на фасування продукту. Отже, на прилавки вийде цінник приблизно чотири двадцять. Так, як воно є зараз. Деякі торговельні мережі беруть на себе зобов’язання за рахунок підвищень на інші продукти забезпечувати споживача дешевшим цукром. Та сильно демпінгувати цінами теж недозволено. Поставити крапку на питаннях підвищення цін на інші харчі та головний продукт життя економіки – бензин – буде не так легко. Дизпаливо завжди дорожчає напередодні посівної, констатують чиновники. Зараз воно коштуватиме від п”яти гривень шістдесяти п”яти копійок до п”яти вісімдесят за літр. Від цих цін потрібно буде відбудовувати криву росту цін на продукти харчування. Зараз, наприкінці першого кварталу ціни трохи стабілізувались, проте спостерігається сезонне підвищення на борошно та макаронні вироби. Цим теж можна керувати, запевняє заступник міського голови.
До першого липня поточного року будемо з хлібом за стабільною ціною. Хлібозаводи Дніпропетровська дійшли згоди щодо отримання борошна із державного продовольчого резерву. Залишилось слідкувати за суб’єктивними факторами.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com