Скільки кошттує вода?

Чи реально припинити підвищення цін на послуги міськводоканалу? Виконком Дніпропетровської міськради вже підписав рішення про нові тарифи, та депутати вважають, що його ще можна скасувати. Народні обранці намагалися це здійснити на сьогоднішній сесії.
Це остання сесія міських депутатів перед відпусткою.Тому деякі з них квапляться вирішити найважливіше. Якщо зараз залишити без уваги питання про нову ціну на воду, то у майбутньому навряд чи повернуться. Так сталося з антикризовою програмою, яка була прийнята та забута. Головна претензія до виконкому: рішення про підвищення тарифів на послуги міськводоканалу прийнято самовільно, без узгодження з населенням через депутатів. Голосували за трьома пунктами: створення депутатської коміссії, проведення депутатських слухань і скасування рішення виконкому. Перші два прийнято. За останній проголосувало лише тридцять п”ять депутатів. Аргументи тих, хто проти: замість підвищення треба знайти інші джерела фінансування водоканалу, який переживає важкі часи. Оскільки нема обґрунтування діючих тарифів, субвенцій з держбюджету не передбачається.
Також під великим сумнівом кардинальні зміни у будівництві двадцятого тире двадцять першого сторічь, тобто – метрополітену. Зараз є пропозиція утримати якщо не шахти метро, то хоча б його персонал і надати дирекції орендні пільги.
Однак, опоненти городського голови стверджують: орендні пільги метро не допоможуть. Метро – об”єкт, звичайно, міській, та місто його не потягне. За відповідями вирішено звертатися до Уряду та Верховної Ради. А пропозиція про допомогу дирекції метрополітену міськбюджету не була підтримана. З першого разу. Переголосування призначили на кінець порядку денного.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com