Відпустки без відпускних

Дніпропетровські вчителі вимушені йти у відпустки без відпускних, – це стверджують працівники одразу декількох навчальних закладів міста. У мерії цей факт активно заперечують, хоча визнають: в одному із районів затримання зарплат таки було. Чи вплине криза на галузь освіти, і чи почне Дніпропетровськ економити на школярах, як це хочуть зробити у деяких містах?
Свої претензії щодо затримки “відпускних” зарплат вчителі озвучувати на камеру відмовляються, – бояться втратити роботу. У приватних бесідах скаржаться: грошей дійсно нема. Під час сьогоднішньої гарячої лінії це питання коментувала заступник мера Ірина Зайцева. Її дані зовсім протилежні. 
Якщо питання і вирішене, то не остаточно. Це підказує звичайна логіка. Ще вчора мер міста офіційно заявив: райони плани по бюджетних надходженнях не виконують, а зарплати вчителям йдуть саме звідти. 
Питання вчительських зарплат у міськраді поки не акцентують. Кажуть: попри все, намагатимуться захистити галузь від кризи. На навчальний рік грошей піде стільки, скільки заплановано. Чиновники обіцяють, що не будуть закривати школи і урізати дотації на харчування учнів. Дошкільним закладам пощастить більше: їх кількість навіть збільшиться.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com