Попри повідомлення у пресі, спалаху сальмонельозу в Дніпропетровську не зареєстровано. Втім, лікарі виявляють окремі випадки, – із початку року поки сто три. В основному, люди труїлись харчами, купленими на стихійних ринках, або не дотримувались елементарних правил гігієни.
Про сальмонелу та небезпечний вірус свинячого грипу, від якого у світі померли вже чотириста двадцять дев”ять осіб, говорили ьогодні у Дніпропетровську на колегії СЕС та держслужби ветеринарної медицини України.В Україні поки зафіксували один випадок захворювання на вірус Н1N1, — студент чернігівського університету прилетів до Києва з Детройту, де працював. Хворого оперативно госпіталізували. Як зазначають лікарі, в основному вірус передається повітряним шляхом.
Заходи потрібно вдосконалювати, а значить, – посилювати та збільшувати. В усіх областях України проводять тотальні перевірки харчоблоків і закладів оздоровлення через спалахи масових харчових отруєнь. Тільки на Дніпропетровщині порушення санітарного законодавства встановлені у ста двадцяти трьох закладах оздоровлення. Втім, ще складніше попередити такі випадки у домашніх умовах.
У Дніпропетровську не важко знайти торгівельну палатку з баштанними. Отже, звабити самого себе просто, бо не задумуєшся про якісь там нітрати чи сальмонелу, і про документи у продавця не запитаєш.
Тож, пам’ятатйте, – ранні баштанні можуть бути небезпечними для зоров’я!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com