Страусиний бізнес

Золотий бізнес або мистецтво розведення страусів на теренах України. Сьогодні в селищі Майському, що на Дніпропетровщині, стартувала Міжнародна конференція, куди з”їхались провідні страусники з усього СНД. Обмінювались досвідом із вітчизняними фермерами, які вже майже десять років займаються розведенням страусів.
Коли птахівники почали експериментувати, виявилось, що насправді страуси холоду не бояться. Вони запросто витримують як африканську спеку, так і суворі морози.
Утримання одного страуса протягом року коштує лише півтори тисячі гривень. А от прибуток, – у десятки разів більший. Але за умов, якщо страусятина комусь потрібна. Олександр Процевич, – фермер із сусідньої Білорусі, – жаліється: за рік виростили тисячу голів, а продавати – нікому.
Менталітет українця у цьому плані мало відрізняється. На дворі криза, – і шикувати шматком м”яса вартістю сто шістдесят гривень за кілограм якось не по кишені. Допомогти сусідям із маркетингом приїхали росіяни. Вони вже давно навчились не тільки вдало вирощувати страусів, а ще й вигідно їх продавати.
Тим не менш, за останній рік страусятина нарешті з”явилась у роздрібній мережі деяких дніпропетровських супермаркетів. Там є весь асортимент, – м”ясо від дев”яноста гривень за кілограм і вище.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com