Сімейне правосуддя

Україна проти Італії. Мешканка дніпропетровська Ганна Левадна вже кілька років судиться з чоловіком-італійцем за спільну дитину. Хлопчик народився на Апенінах, але досі є громадянином України. А все розпочалось зі звичайної поїздки до Дніпропетороська, куди жінка взяла свого сина Роберто. Це не сподобалось батькові – і він заявив про викрадення. Із цим категорично не погоджується мати хлопчика. Зараз Ганна боїться повертатися до Італії. Вважає, що дитину в неї просто відберуть.
Романтична історія взаємовідносин дніпропетровчанки Ганни та італійця Філіпа почалась ще у 2000 році. Жінка знаходилась у Києві, де і познайомилась із Філіпо Брунеллі. Після від”їзду іноземця на Апеніни закохані листувалися, а іноді Філіп навіть приїзджав до України. У 2003 – ому Ганна переїхала до Італії, де зіграли весілля. Згодом з”явився син Роберто. Втім, щастя тривало недовго. У 2007 – ому Ганна разом із сином приїхала у Дніпропетровськ, до хворої матері. Це не сподобалось Філіпу, у телефонній розмові він вимагав повернути дитину додому.
Італієць навіть заявив про викрадення дитини та подав позов до прокуратури міста Верони. Всі документи передали до Міністерства юстиції. Сторона батька наполягала на незадовільному утриманні дитини в Україні. Головним аргументом стали грати на вікнах, встановлені у квартирі Ганни. Втім, дніпропетровська служба опіки Амур-Нижньодніпровського району визнала умови проживання прийнятними.
Але Філіп так просто не здався, та продовжив наполягати на поверненні Роберто до Італії. Сьогоднішній розгляд справи у Апеляційному суді Дніпропетровська став восьмим. Поперднє рішення феміди відмовило Міністерству юстиції України у повернені хлопчика. Адвокати Ганни наполягають, аби Роберто залишили в Україні, громадянином якої він є.
Адвокатів українки обурює позиція Міністерства, яке, фактично, стало на бік батька. Представники Мінюсту виправдовуються: мовляв, – тільки розслідують факт викрадення, чи то незаконного утримання дитини в Україні.
У свою чергу адвокат, Філіпа Брунеллі, з позицією українки не згоден. Він наполягає: хлопчика вивезли без відому батька. До тогож усі терміни перебування Роберто в Україні закінчились. Головною вимогою є повернення хлопця до Італії, аби тамтешній суд вирішив долю хлопчика.  Але чергова апеляція знову не вирішила майбутнє п”ятирічного Роберто.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com