Товари є – немає грошей

Криза позначилась на торговельній галузі. Втім, вітчизняний товаровиробник починає заробляти гроші і впевнено складає конкуренцію продукції закордоного походження.Таку оптимістичну заяву зробив керівник Департаменту споживчого ринку та сфери послуг міськради.
Споживчий ринок живіше усіх живих. Ціни зросли, а попит на основну продовольчу корзину зберігається. Хоча, вцілому товарообіг знизився, – десь на 500 грн. у розрахунку на одну людину. Дніпропетровцям гріх скаржитись на нестачу магазинів. На тисячу жителів – майже сімсот квадратних метрів торговельної площі. Втім, кількість працюючих у торгівлі скоротилась, — майже за рік не витримали конкуренції двісті торговельних об’єктів. Повільно, але з’являються і нові, — таких поки сто двадцять. Що ж до дрібної торгівлі, то влада знову обіцяє боротись із порушниками і не приховує дату чергового рейду.
Дефіциту продуктів немає. Навіть цукру вдосталь, – із держрезерву вчасно залучили кілька мільйонів тонн, які вже реалізуються на головних ринках міста. Отже, для торгівлі і для покупця у Дніпропетровську є все, були б тільки гроші!
Серед головних проблем у Департаменті назвали стихійну торгівлю і неплатежі. Втім, зауважили: якщо здолали сольовий ажіотаж взимку 2009 року, вирішать і ці поблемні питання. Чимало дніпропетровців на це дуже сподіваються.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com