Право на вивезення сміття

У Дніпропетровську сьогодні оголосили результати конкурсу на виконавців послуг із вивезення сміття. Переможцями стали три компанії з чотирьох, що брали участь у відборі. Це підприємства, які раніше працювали у Дніпропетровську. Новий перевізник, що претендував на один район, конкурс не пройшов. Договори між містом та підприємствами будуть переооформлені протягом п’яти днів. А платити за вивезення сміття городяни незабаром будуть за новими тарифами.

Право на вивезення сміття у Бабушкінському, Кіровському та Індустріальному районах отримало підприємство Дніпрокомунтранс. Красногвардійський та Самарський – обслуговуватиме Грінко-Дніпро. Підприємство Екологія-Україна працюватиме в Амур-Нижньодніпровському, Жовтневому та Ленінському районах. Перевізники готуються представити нові тарифи на свої послуги. Вони вже обраховані і мають пройти погодження на сесії. Для населення послуги перевізників подорожчають – попередньо на тридцять відсотків.

Перед початком конкурсу на визначення перевізників сміття, муніципалітет оголошував про те, що цього року вимоги до підприємств-учасників будуть жорсткішими. У тому числі, і через ріст тарифів. Зокрема, мова йшла про обов’язкове встановлення систем Джі-Пі-Ес-навігації на сміттєвозах для кращого контролю за їхньою роботою. Ними обзавестися переможці поки тільки збираються.

Також було обіцяно, що перевізники прибиратимуть стихійні звалища на підпорядкованих їм територіях, а під контейнери обладнають спеціальні майдачники.

Втім, вже на оголошенні результатів міські можновладці вирішили, що з усіма завдАннями, заявленими в умовах конкурсу, перевізникам не впоратись. Тож боротись зі звалищами знову кличуть екологів і правоохоронців, а будувати контейнерні майдачники збираються бюджетним коштом.

Як виконуються умови конкурсу на вивезення сміття – комісія перевірить за три місяці.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com