Будинок звуків або музей вітру

Будинок звуків або музей вітру – такі будівлі в майбутньому можливо з’являться в Дніпропетровську. А поки це лише амбітні і сміливі проекти молодих архітекторів. Одна з будівельних компаній вирішила подібні задуми зібрати докупи та провести конкурс. Десять найкращих робіт стали експонатами виставки.

Дмитро за прізвищем Точка рАзом з друзями працював над проектом “Музей вітру”. Ця робота серед десяти представлених на виставці-конкурсі зайняла перше місце. Конструкція музею складна, але неймовірно красива: вона нагадує застиглий подих повітря.

За планом, споруда мала б розміститись на Комсомольському острові. А це вже проект “Зоологічний музей”. Його автор Євген Черниченко.

Автор вважає: його проект може стати гідною заміною зоологічному музею, що на проспекті Карла Маркса. Архітектурний задум цього хлопця відрізняється від інших. Одна тільки назва чого варта – “Концептуальна модель живого прОстору, за принципами сценографії”. Проект, можливо, зрозумілий не для всіх, втім, Микита переконаний – саме так виглядатиме архітектура майбутнього.

Журі, в складі якого, до речі, були представники Союзу архітекторів України, оцінило задум Микити. Він отримав друге місце. Організатори конкурсу переконані, що всі проекти мають право на втілення.

Втім, самі автори розуміють – проекти недешеві і на їхню реалізацію знадобляться роки.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com