Мандриківська трагедія

Несподіваного розвитку набуває справа про вибух побутового газу у будинку на Мандриківській. Трьох колишніх керівників Дніпрогазу обвинуватили у службовій недбалості. Жодного покарання чоловіки не понесли — їх звільнили за законом про амністію. Чотири роки постраждалі та родичі двадцяти трьох загиблих домагалися перегляду справи. Врешті прокуратура Дніпропетровської області перекваліфікувала її за іншою статтею. Обвинувачених вже четверо, усі вони під вартою.

Віталій Куликовський — один з активістів серед постраждалих та родичів загиблих на Мандриківській. У тій трагедії він втратив єдину доньку Вікторію.

Ані поважний вік, ані хворе серце не завадило Віталію Олександровичу домагатися справедливості у судах — усього по цій справі їх було сім. Він не здався навіть коли обвинувачені, за амністією, вийшли на волю й зайняли керівні посади у газовому бізнесі. Врешті, за клопотанням постраждалих, справу було направлено на досудове розслідування у дніпропетровську обласну прокуратуру. За її поданням, колишні керівники Дніпрогазу знову за Гратами.

За інформацією адвоката потерпілих Дмитра Поповського, представники обвинувачених просили відпустити їх під заставу. Але обласний апеляційний суд це прохання відхилив. Окрім директора, його заступника та головного інженера, під вартою ще й майстер внутрішньобудинкової служби Дніпрогазу.

Квалифицировані деяние… за проведение работ повішеной опасності.))

У Дніпропетровській обласній прокуратурі — справа із квітня цього року. Тут стверджують: над нею працюють досвідчені слідчі. Серед потерпілих, яких загалом 420, більшість вже опитали. Також провели декілька експертиз із залученням вчених. І саме ці результати дали змогу перекваліфікувати справу за іншою статтею.

Стаття про порушення правил роботи на об’єктах із підвищеною небезпекою вважається тяжкою, а значить, під закон про амністію не підпадає у будь-якому випадку. Максимальне покарання, яке вона передбачає, — 8 років позбавлення волі. Незабаром справу обіцяють передати до суду.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com