Іноземні архітектори

На Дніпропетровщину приїхали закордонні архітектори. Разом з нашими вони вирішуватимуть – як вписати в міську інфраструктуру прибережжя Дніпра. Запросили переважно тих фахівців, які вже мають певний досвід у подібних проектах. Головним об’єктом обговорення стала величезна ділянка вздовж проспекту Воронцова.

Чотириста гектарів між Новим та Старим мостами. Дану територію намагались забудувати ще за часів Радянського Союзу. Тепер архітектори радіють, що цього не зробили раніше. На думку американського професора з Колумбійського університету, ділянку не варто урбанізувати. Краще зробити тут зону для відпочинку. Це оптимальний варіант для індустріального міста.

Вітчизняні архітектори іншої думки. Вони впевнені: територію треба використати так, щоб Дніпропетровськ отримав новий імпульс для розвитку та значні надходження у бюджет.

Крім архітекторів, на проектний семінар запросили екологів-урбаністів та соціологів. На їхню думку, в проекті треба врахувати всі особливості території.

Втім, коли розпочнеться освоєння території – невідомо. Семінар з іноземними гостями – це лише обмін досвідом та пропозиціями стосовно того, що б могло бути на цій прибережній зоні.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com