Гончарівські читання

Сьогодні – 94-й день народження нашого земляка – відомого письменника Олеся Гончара. Не дивно, що саме у стінах Дніпропетровського національного університету вшановують пам’ять літератора, адже виш носить його ім’я. Цьогоріч “Гончарівські читання” присвячені вивченню щодЕнникових записів прозаїка. Учасники заходу – викладачі та студенти – уважно прочитали особисту хроніку письменника та поділилися цікавими фактами.

Цьогоріч на традиційних “Гончарівських читаннях” викладачі та студенти розповіли про ставлення письменника до своїх відомих колег. Василь Стефаник, Василь Симоненко, Юрій Яновський – він згадував у своїх щоденниках багатьох знаних людей. Наприклад, захоплювався завзятістю етнографа Дмитра Яворницького і писав наступне:

За роки існування “Гончарівських читань” творчість письменника дослідили майже з усіх боків. Тут завжди займаються пошуком нових даних. Сьогодні звучала і поезія сучасників про відомого іменинника.

Як кажуть викладачі: хоча Олесь Гончар майже сім років уже не знами – його діалог із сучасниками триває. Тож наступні квітневі читання знову розкриють нові грані життя та творчості нашого земляка.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com