Перинатальний центр. Перші в Україні

У Дніпропетровську вже за місяць відкриють унікальний для України перинатальний центр. Його створюють на базі міського пологового будинку №2. За рівнем оснащення сучасним обладанням закладу не буде рівних в країні. Таким чином в нашій області діятимуть два подібних центри, один в – Дніпропетровську, інший – у Кривому Розі.

Ось у цьому медзакладі щороку прийматимуть більше 4 тисяч пологів. ПОки що тут тривають демонтажні роботи, укладають підлогу та налагоджують внутрішні інженерні мережі. Щодня працюють двісті робітників. Лікарі кажуть: використали досвід європейських перинатальних центрів.

Міському та обласному бюджетам перинатальний центр обійшовся у більше вісімдесяти чотирьох мільйонів гривень. Левова частка припала на будівельні роботи, на 15 мільйонів закупили надсучасне медобладання. Залишилось лише підготувати спеціалістів, які б змогли на ньому працювати. Перекваліфікацію вже пройшла майже сотня лікарів.

Медики кажуть, перинатальний центр – це зовсім інший рівень надання допомоги малюку та його матері. Так, завдяки подібному медзкаладу в Кривому Розі, який відкрили нещодавно, вдалося знизити кількість патологій у новонароджених. Значно допомогла нова техніка, яка дозволяє розпізнавати відхилення у здоров’ї на ранніх стадіях та усувати їх.

В Дніпропетровську ж перинатальний центр запрацює вже з першого червня.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com