Балканський циклон Петра пронісся Дніпром

Тритижнева норма опадів, хуртовина, кілометрові затори, десятки ДТП, сотні повалених дерев та знеструмлені райони! Понад сто населених пунктів досі залишаються без світла. Як місто та область пережили негоду і чого чекати далі? Наші кореспонденти розкажуть.

Хуртовина, ожеледиця та шквальний вітер. У полон негоди Дніпро потрапив ще вчора увечері. Відтоді та до сьогоднішнього ранку комунальники безперервно прибирали вулиці Дніпра. Залучили понад 120 одиниць спецтехніки.

Ще вчора увечері негода паралізувала Криворізьку трасу. Кілька сотень автомобілів застрягли у величезному заторі. Рух ускладнився через аварію двох вантажівок на виїзді з траси.

Через потужний вітер та заледеніння по місту масово падали дерева. Комунальники нарахували з сотню повалених. Ганна їхала на авто по вулиці Гончара, як раптом на її машину впала величезна тополя.

Патрульні у ніч стихії виїжджали на ДТП зо три десятки разів. В поліції кажуть  обійшлося без масштабних аварій.

Ожеледиця, повалені гілки та дерева, а також погано розчищені тротуари  таку картину містяни побачили вже сьогодні зранку.

Пані Лариса відчула наслідки стихії з самого ранку. Дерево впало прямо на вхідні двері її будинку.

Повалені гілки та обвислі електродроти. Це вже вулиця Дегтярьова. Внаслідок негоди тут буквально усі будинки залишились без світла. Місцеві розповідають  жертвами такого знеструмлення стають чи не щороку.

Наталія каже — щойно починається хуртовина, усі будинки на вулиці залишаються без світла.

Загалом внаслідок негоди по області без світла залишились понад сто населених пунктів. Лише у Дніпрі пошкоджено до сотні електромереж. Але до кінця дня обіцяють все полагодити.

А от у селі Сажівка під Дніпром жертвами порваних електродротів стали собаки. Комунальники їх не прибрали, внаслідок трьох псів вбило струмом.

Циклон, кажуть синоптики, вже залишає територію регіону, найближчими днями по області  значне зниження температури. Обіцяють до мінус 10.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com