Масова дезінфекція

У Дніпрі через епідемію грипу почали обробляти салони громадського транспорту. АТП за власні кошти закупили дезінфекційні речовИни та захисні маски для водіїв. Кожен автобус за день має мінімум тричі пройти процедуру очищення. Чим саме обробляють транспорт — дізнавались наші журналісти.

Ось так, за допомогою звичайного розпилювача та ганчірки тепер “дезінфікують” громадський транспорт у Дніпрі. І ніяких тобі людей у костюмах хімічного захисту з балонами спецрідини за плечима.

 

Цією речовиною дезінфікують підлогу, поручні, стінки та вікна автобусу. За годину до виходу на маршрут розпилюють більш концентрований розчин, після чого салон провітрюють. Ще дві-три аналогічні процедури з менш потужним дезінфектором виконують вже протягом дня.

Окрім цього перевізники зобов’язали водіїв працювати у захисних масках. І замінювати їх – кожні дві години. Кермувальники сприйняли такі нововведення по-різному.

У міськраді доповіли – усі дезінфікуючі речовини та способи обробки транспорту були узгоджені з обласним лабораторним центром. Тому й у якості запобіжних заходів сумніватись – не варто.

Загалом у місті курсує тисячу двісті автобусів. І усі вони, зі слів чиновників, відсьогодні проходять процедуру дезінфекції.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com