Багатотонні плити – прямісінько над головами пішоходів

У центрі Дніпра величезні будівельні крани нависають над проїжджою частиною та тротуаром. Попереджувальних знаків  жодних. Експерти твердять: важка техніка встановлена із порушенням норм безпеки. Що на це кажуть міські чиновники та представники забудовників  дізнавався Владислав Авдієнко.

Самісінький центр міста. Перехрестя вулиць Старокозацької та Троїцької. Вже зо пів року тут над тротуаром та проїжджою частиною нависає величезна стріла будівельного крану із підвішеними бетонними блоками.

Щодня тротуаром проходять сотні людей. Жодних попереджувальних знаків  більшість перехожих навіть не підозрюють про небезпеку.

Під стрілою крана зупиняються на світлофорі і водії.

Чи дозволено так встановлювати важку техніку? Ми запросили оглянути будівництво фахівця у сфері промислової безпеки. Олександр застерігає, із кранами на будівництві пов’язані 2 основні ризики.

Під час підготовки до будівництва мають розрахувати безпечну відстань від крана  беруть до уваги його висоту і довжину стріли. До останньої треба додати ще декілька метрів. Очевидно, каже експерт, що тут над безпекою не заморочувались.

Таке небезпечне місце в Дніпрі не єдине. Ось на вулиці Костомарова, район стадіону “Дніпро-Арена” теж височіть кран, що виходить за межі будмайданчика. Щоправда, тут хоча б попереджають перехожих про небезпеку.

Чому крани встановлені із порушеннями  спілкуватися із журналістами на жодній локації робітники не захотіли.

Телефоном представниця одного з Генпідрядників пояснює  усе законно, а конструкція начебто надійна.

У міськраді підтвердили законність встановлення кранів: на обох об’єктах є акти спеціалістів охорони праці. Додають: при тісних умовах забудови таке  дозволено. А якщо станеться лихо, відповідальність має взяти на себе забудовник. Отож перехожим залишається сподіватися лише на свою уважність та везіння.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com