Про нововведення у вищій школі йшла мова на батьківському форумі

В Україні дипломи державного зразка скасовані. Такі зміни вніс законопроєкт, який нещодавно ухвалила Верховна Рада. Мовляв, якість освіти кожного вишу різна, тому і документи мають бути відповідними. Університети друкуватимуть та видаватимуть свої дипломи у довільній формі. Про ці та інші нововведення йшла розмова на батьківському форумі, що відбувся у Дніпрі. На що чекати студентам — дивіться далі.

Внаслідок освітньої реформи не всі виші зможуть отримати ліцензію на навчальні програми. Буде скасована акредитація для майже ста спеціальностей, кажуть в міністерстві освіти та науки. Відповідно, статус «національного» тепер присвоюватимуть меншій кількості вишів.

Також освітяни попереджають — треба бути обережними при вступі до філіалів вищих навчальних закладів. Вже з наступного року у містах-мільйонниках їх зачинять.

Ілона вступатиме до приватного університету на факультет готельно-ресторанного бізнесу. Каже, їй пощастило, що ця спеціальність має ліцензію.

В’ячеслав також чув про зміни в освіті. Його син планує цьогоріч вступати до вишу. Чоловік каже.ю навчальний заклад обирають дуже ретельно та питання акредитації — пріоритетне.

Перевірити чи має виш необхідні ліцензії можна на сайті навчального закладу або на сайті єдиної бази державної освіти. Адресу сайту ви зараз бачите на своїх екранах.
https://info.edbo.gov.ua/

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com