Негода на Дніпропетровщині

Шквальний вітер та мокрий сніг перетворили автомагістралі на суцільні ковзанки. Рятувальникам довелося витягати із заметів більше десятка машин. Зранку через погіршення погодних умов навіть перекрили частину Південної об’їзної дороги. Якої погоди очікувати найближчими днями та чи впорались місцеві комунальники з наслідками снігопаду – дізнавався наш Єгор Ромахло.

Ось так ще зранку рятувальники визволяли швидкі допомоги зі снігових заметів. Загалом силами ДСНС за день було врятовано майже два десятки авто.

А це вже ділянка об’їзної дороги у напрямку Кривого Рогу. Тут через сніжні замети та ожеледицю на пів дня довелося повністю перекривати рух транспорту.

З самої ночі мокрим снігом почало засипати й Дніпро. На дороги міста для боротьби з наслідками негоди вивели понад сімдесят одиниць спецтехніки. Комунальники висипали на головні автомагістралі майже тисячу тонн протиожеледної суміші. Однак у водіїв все одно є питання до якості такого “прибирання”.

Ще більше питань до комунальних служб у пішоходів. Дехто з перехожих навіть не намагаються стримувати емоції.

А для Віктора Олександровича прибирання снігу – один з обов’язків на роботі. Чоловік каже, за лопату цієї зими взявся лише двічі, чому дуже радий.

Та ось ці діти з житломасиву Перемога категорично іншої думки. Якщо водіям та пішоходам негоди лише зіпсувала настрій, то от для дітей навпаки  це довгоочікувана радість. І вони щосили намагаються встигнути нарозважатись, доки сніг не розтанув.

Деякі з дітлахів взагалі – вперше за цю зиму вийшли на прогулянку із санчатами. Мріють, аби така погода тривала ще тиждень-другий.

Хоч снігопад й припинився, метеорологи попереджають – негода ще не минула. Сьогодні вночі очікуютсья невеликі заморозки. Тож траси області знову перетворяться на ковзанку.

Припинення опадів прогнозують вже у четвер. Однак ожеледиця зникне з доріг ще не скоро.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com