Вже два дні без світла та газу

Мешканці гуртожитку «Пентагон» на Слобожанському проспекті скаржаться на відсутність життєво важливих комунікацій. До того ж у будівлі так і не виправили порушення пожежної безпеки, що трохи не призвели до трагедії. Нагадаємо, у неділю у гуртожитку була пожежа. У диму ледь не задихнулися шестеро його мешканців. Подробиці з місця подій в репортажі Владислава Авдієнка.

Вони підмітають поли, відтирають від кіптяви стіни.

У гуртожитку “Пентагон” потроху оговтуються від страшної пожежі. Шостий поверх  самий епіцентр лиха. Тут досі не тільки брудно, а й темно. За два дні з десяток квартир так і не під’єднали до електрики.

До того ж у всьому домі немає газу. Спільні кухні порожні, приготувати щось  зась.

Тетяні Микитівні пощастило  в неї на сьомому поверсі дали світло. Тож жінка може хоча б заварити собі чай.

Комунальники пояснюють: світла нема в тих кімнатах, де волого після гасіння пожежі, або куди вони не змогли потрапити.

А от відсутність блакитного палива, твердять, це  повна відповідальність газовиків.

Під час пожежі багато людей не змогли евакуюватися, бо довжелезний коридор, що веде до єдиних сходів, затягло густим чорним димом. А пожежні виходи були зачинені. Комунальники пообіцяли це виправити.

До того ж, рятувальники витратили додатковий час на пошук доступу до води. Пожежні крани виявилися несправними. Комунальники обіцяють  їх полагодять протягом тижня. А запасний вихід звільнять вже завтра.

Наразі в лікарні перебуває четверо з шести постраждалих в пожежі. У всіх отруєння чадним газом, стан стабільний. В реанімації  пенсіонерка із переламом стегнової кістки, їй може знадобитися операція. В опіковому відділенні  власник оселі, де сталося займання.

Також мешканці гуртожитку скаржаться на пошкоджене майно.

Розбиті під час пожежі вікна комунальники тимчасово закрили плівкою. А ремонт на поверсі, що найбільше постраждав від пожежі, має профінансувати один із депутатів міськради.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com