Зануритися в атмосферу 19-го століття

Туристичний центр Дніпра розпочинає цикл костюмованих історичних екскурсій. Кожна пов’язана зі знаковою для нашого міста особистістю. І перша з них  Олександр Поль. За дві години учасники екскурсії дізнаються все про життя і діяльність відомого мешканця Катеринослава. Пройти історичним маршрутом Олександра Поля всі охочі зможуть вже у березні. На презентації екскурсії побувала наша знімальна група.

Звісно ж екскурсія розпочинається біля пам’ятника Олександру Полю. Гід вбраний так невипадково. На дві найближчі години він перевтілюється у першого почесного громадянина Катеринослава. Від монумента маршрут прокладений вверх центральним проспектом. Перше знакове місце  Будинок Губернатора, де у середині дев’ятнадцятого століття збиралися члени англійського клубу.

Далі ще багато будинків, пов’язаних із діяльністю у Катеринославі Олександра Поля. Кульмінація  Соборна площа, де він мешкав.

Плануючи екскурсію, організатори підіймали матеріали краєзнавчого музею. Та переважно ґрунтується вона на ось такому довіднику, створеному дніпровським істориком Ігорем Кочергіним.

Цікавою така екскурсія буде як мешканцям Дніпра, так і гостям міста. Вікових обмежень немає, та все ж дітям молодше десяти може бути важко подолати такий довгий шлях. Перша екскурсія відбудеться приблизно за місяць, у середині березня. Детальну інформацію можна дізнатися у Туристичному центрі Дніпра на площі Героїв майдану, 1.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com