Дніпропетровщина в лідерах за темпами розповсюдження коронавірусу

Вихідними в нашій області COVID лабораторно підтвердили у понад тисячі людей. Попри початок кампанії вакцинації, погіршилась ситуація й в цілому по країні. За суботу та неділю — більш як 15 тисяч інфікованих. 4 українські регіони нині у червоній зоні карантину. Наші кореспонденти зібрали останню інформацію про боротьбу з пандемією в країні та світі. Увага на екран!

За минулу добу в області COVID діагностували у 439 людей. Найбільше захворілих, вже традиційно, у Дніпрі – 254.

У лікарні Мечникова — головній госпітальній базі регіону — для пацієнтів з коронавірусом обладнано 180 ліжок. Нині 100 з них — зайняті. Лише за минулу добу госпіталізували 16 людей. В усіх пневмонія, ураження легенів понад 50%.

Попри початок кампанії вакцинації, останніми тижнями ситуація з коронавірусом загострюється як на Дніпропетровщині, так і по всій країні. 4 області вже у червоній зоні карантину, в помаранчевій – 9 областей та місто Київ.

На сьогодні в Україні першу дозу вакцини отримали понад 50 тисяч людей з пріоритетних груп. В Мінохорони здоров’я нагадують: записатися на щеплення може будь-який громадянин через портал або додаток ДІЯ та через національний контакт-центр МОЗ. Нині у списку очікування майже 260 тисяч українців.

0-800-60-20-19
НАЦІОНАЛЬНИЙ КОНТАКТ-ЦЕНТР МОЗ ІЗ ПИТАНЬ ПРОТИДІЇ ПОШИРЕННЮ COVID-19

Наразі Україна серед світових лідерів за темпами поширення коронавірусу. Посідає 9 місце у світі за кількістю нових заражень, серед країн Європи – 5 позицію. За минулу добу у світі діагностували майже 364 тисячі нових випадків інфікування. Найбільше — в Бразилії, США та Індії.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com