На Дніпропетровщині понад півтисячі нових випадків COVID-19

МОЗ знов оновило карантинну мапу України. Найбільше змін в помаранчевій зоні. Відтепер тут замість 10, аж 16 регіонів. Червоними, як і раніше, залишились 4 області. Стільки ж й жовтих, серед них Дніпропетровщина. У нас за минулу добу понад півтисячі нових випадків COVID-19. А от по країні цифра різко стрибнула — зафіксовано майже 12 тисяч інфікованих.

За останню добу найбільше нових випадків виявили у Львівській, Одеській, Вінницькій та Харківській областях. А також в столиці — тут добовий показник перевалив за тисячу. В червоній зоні залишаються ті ж самі області. А от в помаранчевій вже 16 регіонів.

Дніпропетровщина разом з Кіровоградською, Рівненською та Харківською областями поки залишається в жовтій зоні. Хоча зростання нових випадків COVID-19 в нас також спостерігається.

Основною госпітальною базою для лікування ковід-хворих в області є лікарня Мечникова. Сюди доправляють найтяжчих пацієнтів.

Зараз коронавірус все частіше вражає людей молодшого віку і навіть дітей. Хоча в стаціонарах вистачає пацієнтів різного віку.

Вакцинація в Україні триває набагато повільніше, ніж планувалось. На сьогодні щепили майже 73 тисячі українців. На Дніпропетровщині за останню добу вакцинували ще 400 мешканців. До COVID-вакцинацій долучилося медичне керівництво області. Деякі лікарі відмовляються від щеплення, бо перехворіли. Таких кожен четвертий.

Й стало відомо, що від коронавірусних ускладнень пішов з життя очільник дніпровської лікарні номер чотири Костянтин Чебанов. Три тижні тому він потрапив до реанімації через ускладнення хвороби, перебував на апараті ШВЛ. Але, нажаль, врятувати медика не вдалося.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com