До Дня писемності та мови українці написали радіодиктант

До Дня писемності та мови українці написали радіодиктант

Сьогодні відзначають День української писемності та мови. Тож усі охочі традиційно написали радіодиктант національної єдності. Перевірили знання рідної мови й у коледжі космічно-ракетного машинобудування у Дніпрі. Як все пройшло – дивіться далі.

Востаннє пані Марія писала диктант у двотисячному році, коли вступала до університету. Тоді у тексті припустилася лише двох незначних помилок і отримала найвищий бал. Сьогодні разом зі своїми колегами – викладачами коледжу ракетно-космічного машинобудування, вона долучилась до всеукраїнського радіодиктанту.

Знання української мови перевірили 15 освітян. Разом з ними в онлайн режимі диктант писали й студенти. Їх сьогодні на ZOOM-конференції зібралось близько сотні. Третьокурсник Нестір – один із них. Хлопець навчається на програміста. Однак переконаний: знати рідну мову та грамотно писати – обов’язок кожного українця.

До всеукраїнського диктанту в коледжі долучаються вже сьомий рік. Пишуть його як викладачі, так і студенти. Зазвичай все відбувається у стінах навчального закладу. Та цьогоріч вперше диктант провели в онлайн форматі. Однак, це, кажуть в коледжі, не вплине на результати. Філологи переконані: українську студенти знають на високому рівні.

Радіодиктант української єдності цьогоріч написали у 21-й раз. Текст читав український письменник Юрій Андрухович. Сам диктант опублікують на сайті Українського радіо вже одинадцятого листопада. У всіх, хто брав участь, є ціла доба, щоб відправити свою роботу на перевірку. Зробити це можна паперовим листом або електронною поштою. Результати оголосять протягом одного-двох місяців.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com