Сезон хурми у розпалі. Скільки коштує ягода та чи можна нею об’їдатися?
Яскраво помаранчева хурма. В Україні її сезон починається в жовтні і триває до весни. Зараз продаж ягоди у розпалі. Скільки правлять за кіло хурми, чи дійсно вона корисна та як можна використовувати плід в кулінарії.
Центральний ринок Дніпра. Вітчизняної хурми тут майже не знайдеш. Здебільшого імпортна.
Пані Катерина на ринку вже багато років. Хурму продає іншим та й сама її полюбляє.
Продавці нарікають – покупців мало, хоча ціни з минулого року не змінились. Найдешевша 30 гривень, найдорожча може вартувати і понад сотню.
Але ті, хто є справжніми фанатами помаранчевої ягоди, під час закупів ятки з хурмою не оминають.
У сезон хурму ігнорувати не варто, кажуть дієтологи. Адже в ній міститься багато вітамінів та мікроелементів.
А також в хурмі багато йоду. Єдине, кому слід обережніше вживати помаранчеву, це люди з цукровим діабетом, адже ягода містить багато глюкози та фруктози. Всім іншим тільки на користь.
Рецептів існують десятки. Шеф-кухар Максим поділиться з нами двома. Перший – соус до м’яса, дуже простий. Складається всього з двох інгредієнтів.
Наступний рецепт салату. Легкий, корисний та смачний.
Все презентується на тарілці у вільній формі, це вже наскільки вистачить фантазії. Але в будь-якому разі ця страва урізноманітнить ваші гастрономічні смаки та створить прекрасний настрій.