Перші 200 медиків лікарні імені Мечникова вже отримали третю бустерну дозу

Майже 5 з половиною тисяч нових випадків COVID-19 за добу зафіксували в Україні. Та 219 смертей від його ускладнень. Дніпропетровщина поки має стабільні цифри захворюваності, хоча зростання відзначають в деяких населених пунктах. А от за кількістю вакцинованих ми перевищили навіть загальні показники по Україні. До того ж розпочалась імунізація бустерною дозою. Детальніше про тему – далі.

Перші 200 медиків лікарні імені Мечникова вже отримали третю бустерну дозу. Насамперед це фахівці, що працюють у ковід-відділеннях, бо там найбільша концентрація вірусу. Серед щеплених і пані Катерина. Жінка не мала жодних сумнівів щодо ревакцинації.

На сьогодні на Дніпропетровщині бустерну дозу отримали 7 тисяч мешканців. За загальною кількістю імунізованих ми на першому місці по Україні.

Від початку січня бустерну дозу можуть отримати всі бажаючі віком від 18 років. У разі, якщо від повної вакцинації пройшло як мінімум пів року. Для цього рекомендують використовувати мРНК препарати, навіть, якщо до цього була інша вакцина.

Медики вкотре наголошують про важливість вакцинації, особливо тих, хто входить до групи ризику. А це в першу чергу люди віком 60+. Вже наприкінці січня в МОЗ обіцяють ввести новий вид COVID-сертифіката, з урахуванням третьої дози.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com