Перша українська експедиція підкорила найвищу гору Антарктиди

Перша українська експедиція підкорила найвищу гору Антарктиди – пік Вінсона. Його висота 4892 метри. До складу команди увійшли 10 спортсменів. Серед них – дві жінки. У тому числі дружина мера Дніпра Марина Філатова. Як відбувалося сходження – дивіться.

Штурм Гори Вінсона розпочався з Чилі, де українці укомплектували спорядження й кілька разів здали ПЛР-тести. Сам штурм гори тривав приблизно 15 годин. Альпіністи рухалися я у зв’язках по льодовиках. Хоча в Антарктиді зараз літо, температура може опускатися до -50 градусів за Цельсієм. Хоча спочатку команді щастило.

Від табору-1 до табору-2 – й вже невдовзі до руху по плато довелося додавати елементи альпінізму. Усе спорядження на собі. В екстремальних умовах має вирішальне значення навіть найменша дрібничка. Адже навіть зробити чай – то ціла справа. Тим більш, що сильний вітер та холод дуже ускладнили експедицію.

Усі групи, що йшли на штурм найвищої гори Антарктиди, повернули до табору. Українці ж зважилися спробувати здійснити сходження. Тож жовто-блакитний прапор побував на піку Вінсона

Нагадаємо, що Пік Вінсона входить до переліку найвищих гір семи частин світу. Його підкорюють альпіністи, що мріють увійти до неформального об’єднання «Клуб семи вершин»

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com