Величезна аварія на магістральному водоводі від Ломiвської насосно-фільтрувальної станції.

Напередодні мешканці приватного сектора в АНД-районі Дніпропетровська прокинулись через те, що вода заливала їхні будинки, подвір”я та городи. Аварійна бригада “Дніпроводоканалу”, яка прибула за викликом обурених людей, констатувала прорив водоводу. Постраждало більше двох десятків будинків.
Аварії такого масштабу в самому Дніпропетровську комунальники не пам”ятають. Кажуть, що іржа роз”їла одну з магістральних залізобетонних труб колектора – це тисяча міліметрів в діаметрі. Водовід був побудований більше п”ятдесяти років тому, і звісно, що поточні ремонти не змогли зупинити руйнування комунікацій. Але жителі приватного сектора переконують: цю аварію можна було попередити.
Отямились комунальники лише тоді, коли з-під землі почали потужно бити гейзери. Вода за лічені хвилини затопила все навкруги. Тепер поблизу Донецького шосе утворились справжні ріки та озера з питною водою. Аварійні роботи тривають із самого ранку. Керівництво водоканалу запевняє: вони не припиняться, доки вся вода не буде відкачана з прилеглих садиб. Тим часом керівництво Амур-Нижньодніпровської районної ради підраховує збитки. Кажуть, уже працює спеціальна комісія, яка вже незабаром оприлюднить наслідки аварії. Постраждалим обіцяють відшкодувати збитки стовідсотково. Адже деякі приватні будинки перетворились на басейни.
Сьогоднішня аварія спричинила перебої з водопостачанням у деяких районах Лівобережжя, зокрема на житлових масивах Фрунзенський, Лівобережні та Клочко-шість. За словами керівництва водоканалу, зниження тиску води у висотних будинках може спостерігатись ще протягом доби.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com