Дефіцит випускників.

Дефіцит випускників. Сьогодні у школах України пролунав останній дзвоник. Особливістю цьогорічного свята стала рекордно низька кількість одинадцятикласників. За підрахунками Міносвіти, їх майже вполовину менше – ніж торік. А у деяких навчальних закладах – головні винуватнці свята взагалі – відсутні.

Вони вже – не діти, але ще – не дорослі. Дніпропетровські випускники зразка 2011 року від своїх попередників відрізняються хіба що – кількістю. Тисяча сто сімдесят два випускники проти традиційних семи тисяч – щороку. У 67-й школі Дніпропетровська, наприклад, 11 клас усього один.

Проте є серед них і ті – хто останній дзвоник зустрічає традиційно – ностальгуючи. Це – переважно дівчата.

Загалом – і тих, й інших об’єднує чітке бачення свого майбутнього. Принаймні – найближчого.

Їхню амбітність, незалежність та індивідуальність видно одразу. Вони вже не такі – якими колись були їхні батьки. І останні це підтверджують.

І навіть губернатор, який обрав для привітання саме цю школу – просить у випускників батьківщину не забувати. Адже такі – майбутні лікарі, актори та інженери – і тут – потрібні.

Останній дзвоник сьогодні пролунав у всіх школах України. Проте деякі його провели взагалі – без випускників. Утім, самих випускників – це не бентежить. Вони обіцяють брати якістю, а не кількістю.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com