Московський державний академічний симфонічний оркестр під керівництвом Павла Когана дав великий концерт в Дніпропетровську. Це незвичайна подія як для публіки, так і для учасників проекту. Син знаменитого скрипаля Леоніда Когана давно мріяв відвідати рідне місто свого батька. І показати його онуку Леоніда Когана – Даниїлу Мілкісу. Для концерту-зустрічі із Дніпропетровськом була обрана музика Бетховена.

Міркування вісімнадцятирічного Даніїла подібні до його гри – вдумливої і вишуканої. Інакше і не міг виступати онук скрипаля Леоніда Когана. Знаменитого дідуся Даниїл може бачити лише на відеозаписі. Його гру він відчуває й розуміє вже як професіонал.

Павло Коган – дядя Даниїла – вже двадцять два роки – художній керівник Московського академічного симфонічного оркестру. З дитинства мріяв бути диригентом, але спочатку, звичайно, пройшов школу скрипаля. Інакше у родині Леоніда Когана й Єлизавети Гілельс скластися й не могло. Павло Леонідович вважає, що отримав від батьків набагато більше, ніж уроки музики.

Сто пультів оркестру ледь розташувалися на сцені театру. А у нині діючій залі Дніпропетровської філармонії можливостей ще менше. Коли вона зможе приймати колективи такого класу – невідомо.

Дніпропетровськ, як культурний центр, лише починають пов’язувати з ім’ям видатного скрипаля. Він народився саме у нашому місті в тисяча дев’ятсот двадцять четвертому році. Леонід Коган, щоправда, прожив в Катеринославі всього дев’ять років, до першої перемоги на музичному конкурсі та від’їзду до Москви. Зараз його сину допомагають дізнатися більше про життя родини Коганів в місті на Дніпрі. Вдалось знайти світлини, що робив в своєму ательє фотограф Борис Коган. ( 29.10 – єто бабушка! Да, єто она!) Прогулянка містом, огляд історичних пам’яток, знайомство з місцевими музичними діячами ( 31. 19 – наші оркестри, их четире) – всього забагато для короткого візиту.

Такі місця зараз важко віднайти, – кажуть в історичному музеї. Та все ж таки родичі музиканта приєдналися до пошуку.

Чотирнадцятого листопада – день народження Леоніда Когана. У цей його згадуватимуть в усьому світі. В тому числі й в рідному місті

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com