У Дніпропетровську відбулась двадцять друга сесія міськради. Головні питання, які розглянули депутати – кредит на ремонт доріг у п’ятдесят мільйонів гривень, програма інформатизації міськради та озеленення парку Глоби. Кожен пункт викликав хвилю дискусій.

Вже кілька місяців депутати не могли визначитись – скільки ж треба грошей на програму інформатизації міськради, яка, за словами чиновників, має покращити прозорість документообігу та полегшити роботу. Так, оновлений сайт Дніпропетровської міської ради “затягнув” аж на 140 тисяч бюджетних гривень. Його підтримка – ще на 95, а інтернет для посадовців – на 340 тисяч. Загалом же на програмне забезепечення, сЕрвери та обслуговування хотіли витратити майже 6 мільйонів гривень. В результаті дискусій вирішили – це занадто! – і урізали початкову суму вдвічі.

Не менш жваво депутати обговорювали і кредит на ремонт доріг. Хоча у міста вже є борг у майже двісті мільйонів гривень, на сесії вирішили взяти ще 50 мільйонів. Їх мають витратити на оновлення дорожнього покриття на проспекті Кірова та на ділянці від річпорту до Кайдацького мосту. Також ремонтуватимуть цьогоріч і відрізок від Запорізького шосе до вулиці Яснополянська.

На сесії депутати згадали і про скарги городян щодо вирубки дерев у парку Глоби. Кажуть: дії комунальників законні, вони мають прибрати ще більше півсотні сухостоїв.

Відзначилась 22 сесія і партійними перестановками у міськраді. Так, зникла фракція Народної партії, з неї вийшов заступник начальника Державного управління охорони навколишнього середовища України Вадим Гетьман. Менше стало і представників фракції Батьківщина, її залишила начальник управління торгівлі та послуг департаменту споживчого ринку та сфери послуг Олена Бочарникова. Наступна ж сесія міської ради має відбутися 25 квітня.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com