Небезпечні ртутні лампи зникли з полігону під Нікополем

Небезпечні відходи під Нікополем зникли з полігону! А точніше — переїхали неподалік. У попередніх випусках ми розповідали про те, що на околицях міста виявили майже 2 тисячі ртутних ламп, які несуть загрозу для довкілля і людей. Та хтось вирішив тихенько позбутися світильників і вивезти їх у лісосмугу всього за 20 кілометрів від Нікополя. Ті ж самі небезпечні лампи, але вже потрощені, знайшов мешканець міста. До того ж їх намагалися спалити! Запах гару ще й досі у повітрі. Наші журналісти звернулися до чиновників, та вони навідріз відмовилися спілкуватися. Про те, що сміття зникло з полігону, в міськраді Нікополя – ні сном ні духом. Тут ще й досі чекають на лабораторні дослідження. Ми показали службовцю відзняте нами відео.

Фахівці стверджують: небезпечна знахідка може призвести до екологічної катастрофи. Та вирішувати проблему чиновники не поспішають. Обіцянки законно утилізувати ртутні лампи на ділі виявилися брехнею! Наразі міськрада відхрещується від небезпечного звалища, бо воно тепер – за межами міста. Кивають на районну адміністрацію. Мовляв, тепер це їхній головний біль.

Історія з ртутним звалищем у Нікополі вже набула суспільного резонансу. Відзняті відеоматеріали наші журналісти передали до нікопольської прокуратури.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com