У Дніпрі процвітає незаконна торгівля пролісками

По-різному радіють весні дніпряни. Наприклад, дехто прагне підзаробити на романтиці та рідкісних рослинах. Закоханим, яких побільшало на вулицях міста з настанням тепла, мало не на кожному куті пропонують первоцвіти. Які взагалі-то заборонені до продажу. Чи хвилює це бодай когось з офіційних захисників екології ?

Попит на ранні квіти завжди високий. Більшість з них занесена до Червоної книги, і торгівля ними поза законом. Разом з фахівцями Департаменту екологічної політики вирушаємо в рейд. Починаємо з великих ринків Дніпра. На Озерці та Нагорному торговців забороненими квітами немає, а от на ринкі “Кодак” на Перемозі-4 знаходимо перше порушення.

Червонокнижних пролісків тут цілий вазон. Квіткарка зізнається, де взяла рослини і навіть здає подільників. Представники Департаменту екологічної політики складають адмін-протокол. Але вилучити червонокнижні рослини без патрульних чиновники не можуть. Після нашого візиту квіти з вітрини починають поспішно прибирати. Далі прямуємо на Європейську площу – тут зазвичай торговці пролісками на кожному кроці. І ось – перше порушення. Тут продавчиню з пролісками вже впіймала обласна екологічна інспекція. Бабуся виправдовується, що то її власноруч вирощені, і відмовляється надати свої дані. Допомогти зі складанням адмінпротоколу у таких випадках може поліція, але чекати на них часу інспектори не мають, тож рушаємо далі.  Це – велелюдне місце на проспекті Олександра Поля поряд з великим супермаркетом. Тут інспектори знаходять аж 2 точки незаконного продажу квітів. З однієї продавчиня одразу зникає і залишає червонокнижний товар. На іншій – порушниця також починає викручуватись. Отже лише за декілька годин інспектори впіймали на гарячому чотирьох торговців рідкісними рослинами. Але городяни мають пам”ятати: поза законом не тільки торгівля червонокнижних рослин. Ви станете порушником навіть придбавши один невеличкий букетик. За це – адмінвідповідальність й штраф від 1700 до 3665 гривень.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com