Простояти пів години в очікуванні маршрутки та – не влізти!

І знову чекати пів години, бо машин на маршруті  не вистачає. З такою проблемою зіткнулися мешканці двох віддалених житломасивів  Парус та Придніпровськ. Люди бідкаються: виїхати зі спального району до міста у годину-пік маршрутками  нереальне завдання. Деталі транспортного колапсу дивіться далі. Житломасив Парус. Восьма ранку. Водій маршрутки ледь протискується до салону.

Десятки людей у черзі  та тривале очікування. Так на 122-й щоранку, каже Денис. Чоловік працює у центрі міста. Користуватися маршруткою перестав рік тому.

На сто двадцять другу щоденно вишиковуються довжелезні черги, бо вона охоплює не тільки центр, а ще й доїжджає до танку та лікарні Мечникова.

Диспетчер виправдовується: у годину-пік завжди випускають максимум машин. Більше ніж зараз  неможливо, бо…

Пасажири кажуть  підлаштовуватися під транспорт можна, якщо відстежувати його онлайн. Але, gps-пристрої працюють не на всіх маршрутках.

А це вже житломасив Придніпровськ, 134-та маршрутка. Пасажири у годину-пік ледь не випадають із салону.

Цей маршрут жартома називають молодіжним, бо він охоплює аж шість вишів! Місцеві кажуть: легше доїхати із пересадками, аніж дочекатися 134-ту.

На онлайн-мапі висвічується взагалі одна 134-та маршрутка! Директор АТП, якому належить цей маршрут, спілкуватися на камеру відмовляється. Поза кадром повідомляє: машин на маршруті їздить достатньо. А от їхнє gps-відображення – турбота не перевізників.

Проблему з інтервалами в русі маршруток чоловік визнає.

Маршрут з Паруса обслуговує інше підприємство. Його директор виправдовується: є достатній автопарк, однак посадити за кермо нікого.

Власники АТП обіцяють виправити ситуацію із gps-відображенням маршруток на маршрутах та привести інтервали до ладу. У зв’язку з цим запрошують на роботу водіїв.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com