Водійські права у смартфоні

В Україні вже більше місця працює тестовий додаток “Дія”. Завантаживши його, автовласники можуть не користуватися пластиковими посвідченнями. Лише мають відцифрувати всі дані у смартфон. Які плюси та мінуси новації та коли додаток стане доступним для всіх — дивіться.

Павло сів за кермо автомобіля рік тому. Як дізнався, що права можна перевести в електронний вигляд, відразу ж вирішив спробувати. Та став одним з тих, кому вдалося першими протестувати додаток “Дія”.

Хлопець каже — те, що не потрібно весь час носити із собою водійське посвідчення — безумовний плюс. Але наголошує, що додаток відверто недороблений. У користуванні незручний та малофункціональний.

Тестову версію додатку “Дія” запустили 16-го грудня минулого року. Міністерство внутрішніх справ вирішило запровадити цю послугу в рамках реформи “країна в смартфоні”.

Наразі, доступ до додатка “Дія” заблокований. Бета-версією користується лише 25 тисяч українців. А оновлений додаток для всіх автомобілістів презентують вже за тиждень.

Електронне посвідчення водія також можна буде використовувати при реєстрації для подорожі літаком та залізницею. Консультації з приводу встановлення додатку надає сервісний центр МВС.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com