Дедлайн – 1 квітня

Саме тоді стартує другий етап медичної реформи. А з ним  шалена конкуренція та боротьба за пацієнта. Адже люди самі обиратимуть, до кого звертатись по допомогу. Лікарні готові укладати угоди з Національною Службою Здоров’я України та надавати медичні послуги. Як-от, наприклад, лікарня швидкої допомоги. Втім, міський голова пообіцяв  свої лікарні підтримуватимуть і надалі. Незалежно від того, як з боку центральної влади реформуватиметься галузь охорони здоров’я.

Комп’ютеризація, встановлення інформаційної системи та придбання нового обладнання  лікарня швидкої допомоги вже готова до другого етапу медичної реформи. Найближчим часом тут планують укласти угоди НСЗУ, а з 1 квітня надавати медичні послуги та отримувати за це кошти.

До старту тут готувались вже давно. Наприклад, на кошти, що їм виділили з міського бюджету придбали ультразвукове обладнання, ангіограф, та біохімічні аналізатори. Останні дозволяють проводити до двохсот сорока різноманітних аналізів на годину. І це значно спрощує роботу лаборантів.

А це, наприклад, сучасний апарат, який дозволяє робити ендоскопію та виводити увесь процес на екран монітора. Що значно розширює можливості лікарів.

Незважаючи на старт реформи та перехід на самоокупність, міська влада і надалі пообіцяла фінансову підтримку своїх лікарень.

Крім того, у рамках проєкту Світового банку триває реконструкція приймального відділення. Тут зможуть швидко проводити комплексне обстеження пацієнтів і надавати їм невідкладну допомогу. Для цього обладнають операційні та палати для добового спостереження за хворими.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com