Рятують чужі життя, ризикуючи власним

Медики швидкої допомоги Дніпропетровщини створили петицію, у якій просять Верховну Раду прирівняти права лікарів до журналістів та поліцейських. Усе, аби зменшити кількість нападів на екіпажі швидких. За рік тільки у нашій області агресивні пацієнти нападали на медиків зо три десятки разів. Наші журналісти поспілкувались із лікарями, які не раз віч-на-віч стикались з насиллям під час чергування.

Погрози розправою, вимагання заборонених препаратів та п’яні дебоші. Чого тільки не бачила Тетяна за свій 20-річний стаж лікаря швидкої допомоги. Жінка розповідає, інколи через таке нелюдське ставлення просто опускаються руки.

Першими отримують свою порцію “компліментів” від агресивних пацієнтів диспетчери. Про це вони одразу доповідають екіпажу, який рушає на місце. І це єдиний спосіб хоча б емоційно підготувати лікарів до потенційно небезпечного виклику.

Ініціатором створення петиції про внесення змін до законодавства стало керівництво обласного центру екстреної допомоги. Там впевнені, лікарі мають отримати спеціальний статус на кшталт журналістів або поліцейських. І тоді кількість нападів на медиків істотно зменшиться.

Наразі петиція набрала лише дві тисячі підписів з 25 необхідних. До кінця голосування залишилось вісімдесят два дні. Ще у 2017 році подібний законопроєкт вже розглядався Верховною Радою. Однак тоді він не пройшов навіть першого читання.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com