Це назва великої фотовиставки від відомої української газети. Двісті світлин професійних фотокорів й аматорів зараз демонструються у залах Музею українського живопису. АвторИ – переможці щорічного конкурсу, що влаштовує газета “День” вже двадцять перший рік поспіль. Виставку роздивлялася й наша Ірина Каблоцька.

Це велика фотоісторія сучасності, яку газета “День” ілюструє щороку. Кожна світлина – окрема розповідь. І тут їх близько двох сотень, обраних з тисячі. Переважно, звісно, репортажні фото.

Півтора десятка років газета “День” ділиться тим, як сприймають життя фотокори з різних країн. Дніпро бачить результати конкурсів наочно щороку.

Стежити за життям й невтомно фіксувати його прояви – щоденна робота газети “День”. Головна редакторка видання каже, що “зійти з цієї дистанції неможливо”. В цьому з нею згодний міський голова Дніпра. Він підтримує міцні й багаторічні стосунки із газетою.

Майстерність фото – у можливості висвітлити навіть найскладнішу тему, вважає переможниця конкурсу Зоя Шу. Її серія “Після полону” – зворушлива розповідь про наших сучасників.

Між тим, сприйняття творів на великій виставці неоднозначне. Як і в будь-якому мистецтві – щось подобається, щось ні.

Дніпровець Анатолій Щербина не пропускає виставки “Дня” вже четвертий рік. Приводить сюди вихованців свого фотогуртка.

Цього року дніпряни можуть виконати навіть роль журі й обрати серед численних світлин, ту що найбільш сподобалася. Це буде приз глядацьких симпатій.

Фотовиставка “День – 2020” у Музеї українського живопису триватиме до 29 лютого.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com