У Дніпрі розпочався третій Європейський Музичний форум

Його провели завдяки ініціативі Академії музики імені Глінки та підтримці програми “Культурна столиця”. Сьогодні форум – це демократичний майданчик, на якому зустрічаються відомі метри й ті, хто лише починає шлях у виконавчому мистецтві. Результати таких зустріч – унікальні концерти. На першому з них побувала наша Ірина Каблоцька.

Це симфонія №1 до-мажор яку Жорж Бізе створив у сімнадцятирічному віці. Була надовго забута в архівах й піднята лише у 1935 році. Твір дуже рідко виконують і зараз, але він дуже цікавий, вирішили в Дніпровській академії. І симфонічний оркестр відкрив нею Європейський музичний форум.

Цього разу форум представив як добре знайомих учасників дніпровських фестивалів: піаніста В’ячеслава Попругіна та оперну співачку Ютту-Марію Бьонерт, так і музиканта, який вперше приїхав в Україну. Аж з Аргентини.

Даніель КрЕспо у передчутті виступу 26 лютого із духовим оркестром академії. Професор з нетерпінням чекає зустрічі з нашою публікою.

Майстер-класи це особлива частина європейських форумів в Академії музики. До речі, Даніель Креспо влаштує свій у четвер 27 лютого. Ютта-Марія Бьонерт також зустрічається зі студентами. Вона вже добре знає нашу школу, тому й репертуар обирає більш складний.

Окрему програму співачка присвятить французькій музиці, разом із піаністом В’ячеславом Попругіним.

Професор Гаазької консерваторії не приховує задоволення також від того, що вперше зіграє спільно із Юрієм Новіковим, ректором Академії музики, концертуючим піаністом.

Три дні дуже різноманітної класики: симфонічної, камерної, вокальної, духової – це програма третього Європейського музичного форуму. Зала концерт-холу академії буде цілком заповнена. Але завжди знайдеться місце для справжнього поціновувача мистецтва.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com