Перейшов дорогу у недозволеному місці — готуй готівку

У Верховній Раді України планують кардинальні зміни для пішоходів-порушників. Якщо новий закон набере чинності, то за не дотримання правил дорожнього руху доведеться викласти чималу суму. За що саме штрафуватимуть і чому окрім правил дорожнього руху пішоходам варто придивлятись і до нового яскравого одягу — дивіться далі.

Пішохід не завжди правий. В Україні збираються змінити покарання для порушників правил дорожнього руху. Штраф за це для пішоходів може сягнути кількох сотень гривень.

Софія вже чула, що штрафи для людей, які не дотримуються ПДР можуть значно зрости. Депутати вже зареєстрували у Верховній Раді зміни до адміністративного кодексу. Дівчина підтримує таке нововведення. Каже, зазвичай пішоходи не надто уважні на дорозі, через що і трапляються аварії.

В більшості опитані нами дніпряни також підтримують можливі зміни.

Водій Тимофій двома руками за поправки в законодавстві. Обґрунтовує — ці зміни будуть корисними для самих же пішоходів.

Якщо поправки до закону проголосують, сума штрафу може змінитися радикально. Зараз це 51 гривня, а збільшити планують аж до майже 700. За звичайне недотримання правил дорожнього руху  штраф у 250 гривень. Якщо ж пішохід ще і напідпитку — 500. А якщо порушення призвело до аварії — цілих 680 гривень. Адвокат Андрій Верба каже, закон потрібний, але просто прийняти його — замало.

В поліції ж кажуть, за минулий рік склали більше 2,5 тисяч адмінпротоколів на пішоходів. Додають, зазвичай люди ігнорують правила.

І ще одне нововведення  найвірогідніше штрафуватимуть і за відсутність на одежі світловідбиваючих елементів. Щоправда, лише у нічний час. Тому, пішоходом вже варто запасатись не лише правилами дорожнього руху, а й новим одягом.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com