Туристи відмовляються від подорожей

Українські туристи через стрімке поширення коронавірусу вже почали відмовлятися від подорожей за кордон. Адже банально бояться заразитися. Ми отримали ексклюзивні інтерв’ю з найпопулярніших туристичних країн Європи. Тож чи варто відкладати подорожі і чи готові туроператори та авіаперевізники компенсувати вже куплені путівки та білети  наша Валерія Бовша з’ясовувала.

Пані Наталя  мандрівниця із досвідом, подорожує щонайменше двічі на рік. Цієї весни планувала поїздку в Європу. Втім, вирішила її відкласти. Через епідемію коронавірусу.

Турагенти кажуть: насправді зараз не так багато людей відмовляються від подорожей до Європи. Втім, таки скасовують тури в країни, де швидко шириться епідемія китайського вірусу. Насамперед  Італію.

Буквально за лічені дні в Італії на коронавірус заразилися майже дві тисячі людей! Більше п’ятдесяти  загинули. З десяток міст  закриті на карантин. Відмінені більшість масових заходів в країні, громадські заклади працюють в особливому режимі. Ми отримали інтерв’ю дівчини, яка мешкає на півночі Італії, у 90 кілометрах від Мілана.

МЗС України радить найближчим часом не планувати поїздки в деякі регіони Італії.

“Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до уражених провінцій італійських регіонів Ломбардія, Венето, Емілія, Романья та П’ємонт, де є найбільший ризик зараження.”

Ми зв’язалися з одним із найбільших українських авіаперевізників. Нам пояснили: повернути гроші за квитки пасажирам, які хочуть скасувати переліт до Італії, не можуть. Та компанія готова переоформити квитки на будь-яку іншу дату без штрафних санкцій.

Зафіксовані випадки коронавірусу і в інших популярних туристичних країнах. У Франції на сьогодні більш як сто випадків хвороби та чотири смерті. Один з найпопулярніших художніх музеїв світу  Лувр  у понеділок призупинив роботу

Адже його працівники бояться поширення коронавірусу через величезний потік туристів з усього світу. Про це музей повідомив на офіційній сторінці у твіттері.

“Музей не може відкритися з санітарних причин, які стосуються запобігання поширення вірусу. Білети на вчора і сьогодні будуть відшкодовані, про подальшу ситуацію проінформуємо.”

Випадки хвороби зареєстровані й в Іспанії. Проте люди не панікують, а туристи приїздять як і раніше, розповідає Єлизавета. Дівчина мешкає у Валенсії й організовує екскурсії для гостей країни. Ексклюзивно для нас знімає міські вулиці: нічого надзвичайного не відбувається.

Не переймається через коронавірус і мешканці Нижньої Саксонії, хоча в Німеччині вже понад півтори сотні хворих, розповідає Анна. Мешкає дівчина з чоловіком у Ганновері. Наприкінці весни планують їхати на відпочинок у Грецію. І коронавірусу не бояться.

У Міністерстві охорони здоров’я все ж радять дуже відповідально підходити до планування відпочинку за кордоном. І, при можливості, відмовитися від поїздок у країни, де зростає кількість заражених коронавірусом.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com