Відтепер висока температура – справжній привід для виклику швидкої 

Таке заявили у міністерстві охорони здоров’я. Лихоманка та нещодавня мандрівка Європою  причини запідозрити у людини коронавірус. На такі випадки виїжджатиме спеціально обладнана бригада у захисних костюмах. Зміняться й алгоритми спілкування диспетчерів із хворими. Про посилення уваги медиків  дивіться далі.

Відтепер в разі скарги на лихоманку до стандартного переліку питань у диспетчерів швидкої допомоги у Дніпрі додалися нові.

На столі у диспетчерів з’явилися й пам’ятки про самоізоляцію хворих та перелік кроків в разі підозри на коронавірус.

Декілька днів тому швидку вже викликали до однорічного малюка із високою температурою. Його напередодні навідував батько з Баден-Бадена.

Аби убезпечити лікарів від можливого зараження, до хворих із підозрою на коронавірус будуть виїжджають спеціально підготовлені бригади у захисному одязі.

Сімсот викликів на день лише по Дніпру. У диспетчерському центрі кажуть: паніки не спостерігають. Кількість звернень навіть нижча, ніж зазвичай.

Кажуть: на виклики до пацієнтів з високою температурою виїжджають. Але багатьом хворим достатньо консультації і допомоги сімейного лікаря.

Лікарі нагадують: в Україні  триває сезон захворюваності на ГРВІ та грип. За останні 10 днів від нього загинули десятеро українців. Якщо у вас лихоманка, кашель та інші симптоми варто негайно звернутися до лікаря, а не займатися самолікуванням.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com