Вивчають французьку аби якісніше викладати 

В Дніпропетровській медакадемії вже третій рік поспіль викладачі вивчають французьку аби якісніше навчати іноземних студентів. Така ідея виникла після того, як побачили, що багато молоді із-за кордону цікавляться нашим вишем, але саме мовне питання ставало на заваді. Тож тепер ніяких перешкод. До речі, Дніпропетровська медакадемія єдина в Україні, яка викладає французькою.

Сьогодні в Дніпропетровській державній медакадемії почесний гість. Представниця французького посольства, яка опікується питаннями освіти, приїхала навідати франкомовних студентів. Таких у Дніпропетровській медакадемії зараз близько двохсот . Переважно це молоді люди з Марокко та Тунісу. Серед них і Азіз. Хлопець трохи володіє російською, бо зі змішаної родини. Приїхав навчатись до Дніпра аби отримати знання, і продовжити династію медиків.

Якість освіти Дніпропетровської медакадемії відома за межами України і цікавила багатьох іноземних студентів. Єдиною перешкодою була мова. Тож у виші вирішили розширити свої можливості. І влаштували для викладачів курси французької мови.

Деякі викладачі починали вивчати французьку з нуля, а комусь довелось згадати шкільні знання.

Зараз курси французької мови відвідують майже сто вісімдесят викладачів.

І з задоволенням навчаються і франкомовні студенти. Бо, кажуть дуже зручно. Хоча потрохи вивчають і українську.

Представниця ж французького посольства вже планує наступні візити після відвідин Дніпропетровської медакадемії.

До речі, Дніпропетровська медакадемія минулого року увійшла у Міжнародну асоціацію франкомовних університетів та почесну Міжнародну хартію університетів.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com