Як протидіяти насильству у родинах школярів

Це тема чергового круглого столу під егідою Благодійного Фонду “За дітей”. Зустрічі психологів та фахівців з питань освіти ініціювала засновниця фонду Марія Пінчук. На її запрошення відгукнулися експерти, які багато років вирішують проблеми дітей і прагнуть обмінюватися досвідом. Як проходила зустріч  у наступному сюжеті.

Кожному з п’ятнадцяти учасників “круглого столу” є що розповісти. Бо вони володіють найціннішим досвідом у вихованні дітей та підлітків в навчальних закладах Дніпра.

Річ у тому, що більшості викладачів, завучів, психологів доводиться впоратися з проблемами дітей самотужки. І у кожному окремому випадку винаходити свої методи.

Статистика шокує. Щороку близько чотирьох тисяч дітей в Україні потерпають від насильства у своїх родинах. І це лише приблизна цифра. Але, кажуть психологи, не треба цуратися фактів, а поступово і ретельно створювати умови для зростання цивілізованого покоління.

Під час майже двогодинного спілкування учасники ділилися інформацією та навіть моделювали складні ситуації. Все це допомагає винайти точний механізм сумісних дій.

Для самих фахівців ця зустріч виявилася дуже корисною. А для запрошеного модератора, надзвичайно дивовижною й оптимістичною.

Засновниця благодійного фонду “За дітей” Марія Пінчук вважає  цінність цієї зустрічі в тому, що її учасники вже готові працювати разом. Бо розглядання невигаданих, іноді жахливих випадків, обмін досвідом та методиками вже зараз призводить до спільних рішень.

Наступна зустріч буде не менш продуктивною, впевнені організатори. Здається, незабаром під егідою фонду “За дітей” з’являться унікальні методики протистояння насильству.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com