Незаплановані канікули

Відсьогодні усі школи, дитячі садочки та виші Дніпра  зачинені на карантин. Вранці така новина шокувала частину батьків. Декому не було із ким залишити дітей, тож малечу взяли із собою на роботу. Що зміниться в діяльності навчальних закладів  дивіться далі в сюжеті наших кореспондентів.

Школа номер 10 район вулиці Чернишевського. Зазвичай тут навчаються понад 5 сотень учнів, проте сьогодні класи порожні, а всередину  нікого не пускають.

Як і у ще півтори сотні шкіл Дніпра, тут  карантин. Заняття призупинені до третього квітня. Учні перейдуть на дистанційне навчання. У школі наразі налагоджують цей процес. На три тижні закрили й дитячі садочки. Батьки поспіхом шукають, на кого полишити дітей.

Альона  юристка, їй часто доводиться у справах ходити по судах. Сьогодні із нею  троє маленьких помічників.

Хлопцям – 7 та 8 років, дівчинці чотири. Про те, що у школі та садочку карантин, Альона дізналася лише сьогоді вранці. Тож, каже, виходить із ситуації як може. Із собою бере низку необхідних речей.

Деякі компанії вже облаштовують у себе в офісах куточки для дітей. Одинадцятий канал  серед перших. У нас вже є м’які крісла, телевізор з каналом мультфільмів. Малюків розважатимуть ручні тваринки.

На карантині й усі виші. В Дніпровському національному університеті навчаються понад 8 тисяч студентів. Там міркують над перенесенням сесії для заочників та анонсують дистанційну освіту.

Студенти натомість морально готуються до численних відпрацювань та занять на вихідних після скасування карантину.

В ДНУ навчаються майже півтори сотні іноземців. Їм, як і усім немісцевим, дозволять залишитися в гуртожитках. Проте обіцяють обмежити їхнє відвідування. Також облаштовують спеціальні кімнати, де у випадку захворювання ізолюватимуть студентів.

Нагадаємо, від учора на всій території Україні до 3-го квітня заборонені масові заходи, де беруть участь понад дві сотні людей. Спортивні матчі проходитимуть без глядачів, а авіасполучення із деякими країнами  призупинять. Урядовці попереджають: тривалість карантину може змінитися.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com