Львівщина залишається осередком розповсюдження COVID-19

А доки на Дніпропетровщині статистика йде на спад, туристична Львівщина й досі залишається осередком розповсюдження COVID-19. За добу кількість хворих там зросла на 72 особи. Як зараз живе місто Лева, чи варто туди їхати туристам, та які діють обмеження — розповість наш Марко Ручка, він зараз з нами на прямому зв’язку зі Львова.

Всього на Львівщині від початку пандемії зареєстровано 6,5 тисяч хворих на коронавірус. 170 людей внаслідок недуги померли. Наразі в стаціонарах лікуються понад 900 пацієнтів. Тим часом карантин тут послаблюють. Лише вчора міська комісія техногенної безпеки зняла обмеження на кількість відвідувачів у закладах масового харчування, спортзалах та фітнес-клубах. В мерії кажуть, що захворюваність вже йде на спад.

Втім пом’якшення карантину в громадському транспорті не відбулося. Трамваї, тролейбуси та маршрутки й досі курсують в форматі спеціальних перевезень. Вхід у транспорт виключно за наявності маски. А кількість людей не має перевищувати кількість пасажирських сидінь. За нашими спостереженнями, цих правил дотримуються в електротранспорті. А от у маршрутках та тролейбусах ними частково нехтують. Також через те, що не весь транспорт випустили на маршрути, черги на зупинках збільшились.

Туристів у самому Львові нині небагато. Екскурсійні агенції зараз не так завантаженні, як зазвичай. Ми поспілкувались з екскурсійним агентством, там кажуть, що компанії зазнають великих збитків.

Ще, як ми побачили, не всі тутешні мешканці дотримуються карантину. На вулицях та у громадських місцях більшість людей без масок, або вони приспущені на підборіддя. Та місцева влада сподівається, що незабаром карантин ще більш послаблюватимуть. Планують відкрити кінотеатри, концертні майданчики та дитсадки.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com