Місцеві вибори призначені на 25 жовтня

Верховна Рада підтримала постанову про призначення місцевих виборів на 25 жовтня 2020 року. І вже маємо перші соціологічні дані. Свої данні представила група “Рейтинг”. Яка моніторить ситуацію, щодо настроїв населення по всій країні. Дніпро, як достатньо впливовий мегаполіс, увійшов у першу хвилю її досліджень.

Опитування проводили з 24 червня по 4 липня серед 1006 респондентів. Воно показало, що рейтинг президента дещо впав. Його роботою задоволені всього 34%. Тоді як незадоволених 52%. Прем’єр-міністр ще в гіршому становищі. Всього 9% респондентів вважають його діяльність успішною. Від народних депутатів опитані взагалі не в захваті. Незадоволені  77%. Щодо місцевих очільників, то і голова облдержадміністрації, й облради отримали невисоку оцінку.

Якби місцеві вибори провели найближчим часом, то в Дніпрі п’ятивідсотковий бар’єр пройшли б наступні партії: “Слуга народу, ОПЗЖ, Пропозиція, ГромСила, Европейська солідарність, партія Шарія і Батьківщина. Цікаво, що новостворена політсила “Пропозиція” має високі показники серед респондентів.

За Слугу народу віддали б свій голос переважно молоді люди. ОПЗЖ симпатизують літні люди. Серед прихильників парії Пропозиція – представники всіх вікових категорій.

Щодо кандидатів в мери Дніпра, тут на першому місці Борис Філатов. Це не дивно, кажуть політологи, коли лідирує чинний міський голова. За нього віддали б свій голос понад 42%. За ним Олександр Вілкул – 13,3%, і далі майже в притул йдуть Максим Бужанський та Загід Краснов.

Це лише попередні дані. Адже офіційного висування кандидатів ще не було. Тож достеменно невідомо, хто саме стане суб’єктом виборчого процесу.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com